NINJATÁMADÁS a hazai HALSÜTŐK ellen! Kardélen: az egri KESZEGSÜTŐ


NINJATÁMADÁS a hazai HALSÜTŐK ellen! Kardélen: az egri KESZEGSÜTŐ

Grillninja írása

Álruhában az éj leple alatt végigkóstolom a hazai halsütők kínálatát és megosztom veletek tapasztalataimat. A tesztek teljesen szubjektívek, kifinomult ninjaérzékszerveimmel ízlelem a halakat és benyomásaimat leírom, nem kímélve dícséreteimmel az arra méltóakat.

Az egri panelek között rejtőzik ez a meseházikó, ami erős kontrasztjával varázslatossá teszi a halsütőt. A piros-fehér abroszos, magyaros múltszázadi parasztház stílusa szinte minden apró szegletben megfigyelhető, amitől úgy érezzük magunkat, mintha egy skanzenbe léptünk volna. Akkor is jó programi ide belopózni, ha nem szeretnénk enni, mondjk egy finom házi szörpre, piros, pettyes bögrében! ?????????

Elsőként a névadó keszeget rendeltem, ami akár kárász is lehet az étlap szerint. Klasszikus, zsírban sült, sűrűn beirdalt halfűszeres, lisztes hal érkezik egy bádog, zománc tálon, külön öröm, hogy rendesen le is lóg róla! A keszeget nem könnyű jól megsütni, hiszen jól át kell sütni, hogy a szálkák szinte ropogjanak a fogunk alatt, de közben ne legyen száraz se a hús. Ez most jobban megsült a kelleténél, de azért hozta az elvárást!

Halászléből volt választék, ezért kipróbáltam a korhely verziót, mustárral, tejfellel. Nagyon sűrű hallé volt, ízletes filével, erős ízek mellett is lágy, selymes maradt, kifejezetten jó választás volt, nagyon ajánlom! ?

Harcsafilét is kardélre hánytam, amit rostlapon vasaló présen készítettek. Ízében inkább egy cigánypecsenyére emlékeztetett, én hiányoltam a harcsa ízvilágát, de biztos nagy kedvence a magyaros ízeket kedvelő egri betyároknak!

A menyecskék rábeszéltek a haltepertőre, amiért megkíméltem életüket! Ez az étel egy kosárban érkezett és meglepetésemre nem sült halzsír volt, hanem halhús darabok, kisütve, hidegen tálalva. Kaptam hozzá egy kulimász nevű majonézes, uborkás katyvaszt, amibe mártogattam és az egri várkapitány friss kenyerével küldtem útjára. ROBBANT az ízbomba a számban és úgy döntöttem, hogy ez annyira finom, hogy inkább rituális harakirit hajtok végre, mert tudtam, ilyen jót többet nem tudok enni. Végül a megkímélt életű, bájos leányok lebeszéltek a hasfelmetszésről, mert ragaszkodtak a számla kifizetéséhez! 

Meglepően alacsony volt a végösszeg, ahhoz képest mennyi mindent fogyasztottam, maradt még a következő támadásra is egy kis aranyam. 
Hamarosan a következő halsütőt is támadom, ha javasoltok helyet, álruhában felkeresem!

????????????????

Forrás: facebook.com/grillninja.hu

Képek: Grillninja