Halmustra – 4. rész


Halmustra – 4. rész

Soron következő halunk a pisztráng.

  • Már a neve is dallamos és karcsú, mint maga a hal. A pisztráng a halak príma balerinája. Teste kecses szép formájú. A diétázók kedvence, hiszen kalória tartalma is alacsony.
  • Húsa fehér, a keszegsütős halízmércén enyhén halízűnek mondanám. Szálka alig van benne. Elkészítése egyszerű, sütőben, roston, olajban, zsírban, bárhogy elkészíthető. Jó hétköznapra egy könnyű vacsorának, de megállja a helyét a karácsonyi asztalon is pirított fenyőmaggal.

A Keszegsütőben egyben sütjük. Roston a gluténérzékenyeknek vagy egyedi fűszerköntösben zsírban az ínyenceknek. Hozzá könnyű fehérbort vagy egy nagy pohár hűs, házi bodzaszörpöt ajánlunk.

Jó étvágyat és keszegsütős szép napot kívánunk.