Halmustra – 4. rész
Soron következő halunk a pisztráng.
- Már a neve is dallamos és karcsú, mint maga a hal. A pisztráng a halak príma balerinája. Teste kecses szép formájú. A diétázók kedvence, hiszen kalória tartalma is alacsony.
- Húsa fehér, a keszegsütős halízmércén enyhén halízűnek mondanám. Szálka alig van benne. Elkészítése egyszerű, sütőben, roston, olajban, zsírban, bárhogy elkészíthető. Jó hétköznapra egy könnyű vacsorának, de megállja a helyét a karácsonyi asztalon is pirított fenyőmaggal.
A Keszegsütőben egyben sütjük. Roston a gluténérzékenyeknek vagy egyedi fűszerköntösben zsírban az ínyenceknek. Hozzá könnyű fehérbort vagy egy nagy pohár hűs, házi bodzaszörpöt ajánlunk.
Jó étvágyat és keszegsütős szép napot kívánunk.