Halmustra – 3. rész


Halmustra – 3. rész

Soron következő halunk az afrikai harcsa.

De hol is lakik az afrikai harcsa? Hát Afrikában! Á, dehogy – mondaná Gryllus Vilmos. Talán Magyarországon? Bizony, kishazánkban születik a harcsa eme formája, még pedig Szarvason. De nem egy szarvason, mint a neve alapján gondolnánk, hanem Szarvas városában.

  • Tehát összefoglalva: a harcsa neve ugyan afrikai, de nem Afrikában születik, hanem Szarvas városában, Magyarországon, gondos magyar kezek nevelgetik tiszta termálvízben, oxigén hozzáadásával.
  • A Keszegsütős halízmércén teljesen semleges ízűnek mondanám. Húsa fehér, rostokban gazdag.
  • Ajánljuk gyerekeknek és a hallal ismerkedő kalandoroknak, hiszen teljesen szálkamentes. Az afrikai harcsa a halfogyasztás mennyországának kiskapuja. A beszoktatás első lépcsőfoka.

A Keszegsütőben haltepertőt, füstölt harcsát, roston harcsát készítünk belőle sokak örömére. Az afrikai harcsa legjobb barátja a keszegsütős fűszerkeverék, hiszen egymást nagyszerűen kiegészítik.
Fogyasszátok hát ezt a nagyszerű halat, amely oly sok emberrel szerettette meg a halevés keszegsütős formáját.