Halmustra – 2. rész


Halmustra – 2. rész

Halmustránk második szereplője a méltán közkedvelt süllő.
A süllő a halak királynője. Fejedelmi lakoma.

A süllőben kevés a szálka, ami van, az is annyira szembeötlő, hogy rögtön észrevesszük.
A keszegsütős halízmércén lágyan halízűnek mondanám. Húsa fehér, rugalmas, igazi tiszta ízű hal.
Ínyenceknek, kezdő halevőknek, kisgyerekes családoknak és háziasszonyoknak erősen ajánlott. Ízletes lakoma készíthető belőle, kevés kockázattal. Igazi megúszós halvacsora.

A Keszegsütőben a süllő egyedi fűszerköntösünkben, egészben kerül a kedves vendég tányérjára. Ajánljuk hozzá a HetedHét pince könnyű fehérborát.
Hamvas Béla filozófus szerint „hamarabb felejti el a Louvre egyik képét, mint ezt az élményt”.
Jó étvágyat kívánunk!