Halat a gyereknek


Halat a gyereknek

A halfogyasztást nem lehet elég korán elkezdeni. A várandóság alatti halfogyasztás jótékonyan hat a magzat agyának és szemének fejlődésére. Tehát hajrá kismamák, irány a Keszegsütő.


A korai életszakaszban, a halfélék étrendbe történő bevezetésével megelőzhetjük az allergia kialakulását, állítják svéd kutatók. Az Allergy folyóiratban megjelent kutatásban megközelítőleg 3.000 gyermeket figyeltek meg születésük pillanatától négy éves korukig. A vizsgálatok eredményei szerint az egy éves kor előtt bevezetett halfogyasztás esetükben csökkentette az allergia, asztma és az ekcéma kialakulásának kockázatát.

Ajánlatunk gyermekeknek:

  • haltepertő: színtiszta halhús kockák szálka nélkül, fűszeres kéregben
  • roston harcsafilé: a gluténérzékeny apróságoknak
  • sült harcsafilé: szálkamentes halszelet ízletes fűszeres kéregben
  • sült, füstölt harcsa: harcsafilé pácolva, hideg füstön füstölve,

Köretként választható: kulimász (majonéz, reszelt csemege uborka, lilahagyma), sült burgonya, friss kovászolt kenyér

Innivaló: házi gyümölcsszörpök, bubival vagy bubi nélkül szívószállal