Halat a gyereknek
A halfogyasztást nem lehet elég korán elkezdeni. A várandóság alatti halfogyasztás jótékonyan hat a magzat agyának és szemének fejlődésére. Tehát hajrá kismamák, irány a Keszegsütő.
A korai életszakaszban, a halfélék étrendbe történő bevezetésével megelőzhetjük az allergia kialakulását, állítják svéd kutatók. Az Allergy folyóiratban megjelent kutatásban megközelítőleg 3.000 gyermeket figyeltek meg születésük pillanatától négy éves korukig. A vizsgálatok eredményei szerint az egy éves kor előtt bevezetett halfogyasztás esetükben csökkentette az allergia, asztma és az ekcéma kialakulásának kockázatát.
Ajánlatunk gyermekeknek:
- haltepertő: színtiszta halhús kockák szálka nélkül, fűszeres kéregben
- roston harcsafilé: a gluténérzékeny apróságoknak
- sült harcsafilé: szálkamentes halszelet ízletes fűszeres kéregben
- sült, füstölt harcsa: harcsafilé pácolva, hideg füstön füstölve,
Köretként választható: kulimász (majonéz, reszelt csemege uborka, lilahagyma), sült burgonya, friss kovászolt kenyér
Innivaló: házi gyümölcsszörpök, bubival vagy bubi nélkül szívószállal